Κόσμος Σάββατο 9/03/2024, 19:16
ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι δισεκατομμυριούχων στηρίζει την εκστρατεία του Trump

Ζευγάρι δισεκατομμυριούχων στηρίζει την εκστρατεία του Trump

Οι συντηρητικοί δισεκατομμυριούχοι Liz και Dick Uihlein θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump, παρέχοντας στον πρώην πρόεδρο οικονομική στήριξη, καθώς προσπαθεί να καλύψει το προβάδισμα που έχει ο πρόεδρος Joe Biden στη συγκέντρωση χρημάτων, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα των Financial Times του Σάββατο.

Οι Uihlein, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία ναυτιλίας και συσκευασίας Uline από το υπόγειό τους το 1980, είχαν κάνει δωρεά στην προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών για τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis, ο οποίος εγκατέλειψε την κούρσα τον Ιανουάριο.

Η Uline δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η είδηση της απόφασης του ζευγαριού ήρθε αφού ο πρώην πρόεδρος κέρδισε 14 από τις 15 πολιτείες στις προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτης και η τελευταία Ρεπουμπλικανή αντίπαλός του, η Nikki Haley, εγκατέλειψε την κούρσα, ανέφεραν οι FT.

Η αποχώρησή της σχεδόν εξασφάλισε ότι ο Trump θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος και θα αναμετρηθεί ξανά με τον Δημοκρατικό Biden.

Ο Trump έχει μείνει πίσω από τον Biden στη συγκέντρωση χρημάτων ενόψει των γενικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Trump βρέθηκαν λίγο πάνω από τα 30 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Ιανουαρίου, από περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια ένα μήνα νωρίτερα, όπως δήλωσε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο Biden, ο οποίος αντιμετωπίζει μια λιγότερο ανταγωνιστική διαδικασία για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε στη FEC ότι η εκστρατεία του έκλεισε τον Ιανουάριο με περίπου 56 εκατομμύρια δολάρια, από 46 εκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο.

Τα νομικά έξοδα του Trump έχουν ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, καθώς ο ίδιος παλεύει με 91 ποινικές κατηγορίες σε τέσσερις υποθέσεις. Την Παρασκευή, κατέθεσε εγγύηση ύψους 91,6 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει την ετυμηγορία για δυσφήμιση της συγγραφέως E. Jean Carroll.

Οι Uihleins είχαν δώσει από 1,5 εκατομμύριο δολάρια στον DeSantis και η Liz Uihlein δήλωσε στους FT ότι θα δώσει ένα παρόμοιο ποσό στον Trump.

Το ζευγάρι με έδρα το Ουισκόνσιν έχει δώσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακούς υποψηφίους και πολιτικές ομάδες από τον εκλογικό κύκλο του 2016, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι τη μη κερδοσκοπική οργάνωση OpenSecrets. Υποστήριξαν τον Trump στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, προτού αναζητήσουν έναν εναλλακτικό υποψήφιο για να υποστηρίξουν για την κούρσα του 2024.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, η Liz Uihlein δήλωσε ότι τόσο ο Trump όσο και ο Biden ήταν ήδη γνωστοί στους ψηφοφόρους και αναρωτήθηκε πόσο βοήθησαν οι δωρεές σε αυτό το στάδιο.

«Αυτοί οι δύο τύποι είναι πολύ καλά αναγνωρίσιμοι», δήλωσε στους FT. «Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πρέπει να δώσουν όλα αυτά τα χρήματα».

Εξέφρασε επίσης ενδοιασμούς για τη ρητορική του Trump.

«Σε όλους αρέσουν οι πολιτικές του Trump», δήλωσε η Liz Uihlein. «Αλλά έχουμε σχεδόν 10.000 ανθρώπους που εργάζονται για εμάς και ποτέ δεν θα τους μιλούσα με τον τρόπο που απευθύνεται στον κόσμο ο Trump».

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Trump: Ασκεί έφεση κατά της απόφασης για δυσφήμιση της Carroll και καταβάλλει εγγύηση 91,6 εκατ. δολ.

Musk: Δεν στηρίζω με δωρεά κανέναν από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία

Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο τον παραπέμπει στους… ψηφοφόρους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News