Κόσμος Παρασκευή 8/03/2024, 20:59
ΚΟΣΜΟΣ

Trump: Ασκεί έφεση κατά της απόφασης για δυσφήμιση της Carroll και καταβάλλει εγγύηση 91,6 εκατ. δολ.

Trump: Ασκεί έφεση κατά της απόφασης για δυσφήμιση της Carroll και καταβάλλει εγγύηση 91,6 εκατ. δολ.

Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump άσκησε την Παρασκευή έφεση κατά της απόφασης για δυσφήμιση της συγγραφέως E. Jean Carroll και κατέθεσε εγγύηση ύψους 91,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η έφεση έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για να καταβάλει αποζημίωση 83,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Carroll για δυσφήμισή της το 2019, όταν όντας πρόεδρος, αρνήθηκε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό της ότι την είχε βιάσει σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η εγγύηση ύψους 91,6 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε έχει σκοπό να διασφαλίσει την εν λόγω αποζημίωση σε περίπτωση που χάσει και σε δεύτερο βαθμό. Ο Trump θα πάρει πίσω τα χρήματα από την εγγύηση αν κερδίσει την έφεσή του.

Ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν Lewis Kaplan απέρριψε την Πέμπτη το αίτημα του Trump να καθυστερήσει την καταβολή της εγγύησης Carroll.

Η εγγύηση εκδόθηκε από την Federal Insurance Company, θυγατρική της Chubb Insurance Company, με έδρα το Τσέζαπικ της Βιρτζίνια, σύμφωνα με αντίγραφο του εγγράφου που υπέγραψε ο Trump. Αντιπροσωπεύει το 110% της συνολικής αποζημίωσης που επιδικάστηκε στον Carroll στην υπόθεση, κάτι που αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η αποζημίωση αυξάνεται κατά 9% ετησίως σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

FAZ: Ένας αλλοπρόσαλλος αυταρχικός εναντίον ενός αδύναμου

WSJ: Η Νίκι Χέιλι αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Σούπερ Τρίτη: Νικητής ο Τραμπ σε 12 από τις 15 πολιτείες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News