Κόσμος Παρασκευή 22/01/2021, 08:59
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μαζικά τεστ στο Πεκίνο υπό το φόβο νέας έξαρσης

Μαζικά τεστ στο Πεκίνο υπό το φόβο νέας έξαρσης

Τη διεξαγωγή μαζικών τεστ κορωνοϊού σε τμήματα της κινεζικής πρωτεύουσας άρχισαν οι αρχές του Πεκίνου, ενώ η Σαγκάη θα υποβάλλει σε τεστ όλο το προσωπικό των νοσοκομείων της, καθώς η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αναζωπύρωση του ιού.

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 103 κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 144 που είχαν ανακοινωθεί από το κινεζικό υπουργείο Υγείας την προηγουμένη. Τα 94 από αυτά αφορούσαν σε μετάδοση στην κοινότητα. Ήταν η δέκατη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100.

Δεκάδες εκατομμύρια άτομα τελούν υπό – κάποιας μορφής – περιορισμούς σε πόλεις του βορρά, εν μέσω ανησυχιών πως αν υπάρχουν κρούσματα που δεν έχουν διαγνωστεί, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξάπλωση της πανδημίας, καθώς η εορτή του σεληνιακού νέου έτους απέχει λίγες εβδομάδες.

Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους κάθε χρόνο με την ευκαιρία των διακοπών του σεληνιακού νέου έτους, που φέτος εορτάζεται τον Φεβρουάριο. Αξιωματούχοι προβλέπουν ότι πολλοί θα ταξιδέψουν – παρ΄ότι λιγότεροι απ’ ό,τι συνηθιζόταν σε φυσιολογικές συνθήκες – και εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας, που θα μπορούσε να παραλύσει ξανά την κινεζική οικονομία.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News