Κόσμος Παρασκευή 18/12/2020, 07:37
ΚΟΣΜΟΣ

Kίνα: Εμβολιασμός 50 εκατ. πολιτών έως τα μέσα Ιανουαρίου

Kίνα: Εμβολιασμός 50 εκατ. πολιτών έως τα μέσα Ιανουαρίου

Τον εμβολιασμό 50 εκατ. πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου σχεδιάζει η Κίνα πριν από την έναρξη των διακοπών για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Έτους -στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Όπως μεταδίδει η «South China Morning Post», οι αρχές του Πεκίνου σχεδιάζει να διανείμει 100 εκατ. δόσεις εμβολίων Covid-19 που έχουν παρασκευασθεί από τις κινεζικές επιχερήσεις Sinopharm και Sinovac Biotech Ltd. H Kίνα έχει εγκρίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντως δύο εμβόλια της Sinopharm και ένα της Sinovac Biotech, ενώ ένα τέταρτο της CanSino Biologics έχει εγκριθεί για στρατιωτική χρήση.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση των πρώτων 50 εκατ. δόσεων έως τα μέσα Ιανουαρίου και οι επόμενες 50 εκατ. δόσεις έως τις 5 Φεβρουαρίου, ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των εορτών για το Νέο Σεληνιακό Έτος, που διαρκούν μία εβδομάδα.

Στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στον κλάδο Υγείας, αστυνομικοί, πυροσβέστες, υπάλληλοι τελωνείων, εργαζόμενοι σε εταιρείες cargo, μεταφορές και logistics.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News