Κόσμος Σάββατο 24/02/2024, 20:37
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Δέσμευση για στήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί»

G7: Δέσμευση για στήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί»

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) ορκίστηκαν το Σάββατο να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας και δήλωσαν ότι θα αναζητήσουν τρόπους για να κάνουν τη Μόσχα να πληρώσει για τη ζημιά που προκάλεσε η εισβολή της.

Οι ηγέτες της G7 πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής, η οποία κόστισε δεκάδες χιλιάδες ζωές, άφησε ερημωμένες εκτάσεις γης και κατέστρεψε την οικονομία.

«Καθώς η Ουκρανία εισέρχεται στον τρίτο χρόνο αυτού του αδυσώπητου πολέμου, η κυβέρνησή της και ο λαός της μπορούν να υπολογίζουν στην υποστήριξη της G7 για όσο χρειαστεί», ανέφεραν οι ηγέτες της G7 σε ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να χορηγήσουν «εγκαίρως» στρατιωτική βοήθεια.

«Γνωρίζετε πολύ καλά τι έχουμε ανάγκη για να προστατεύσουμε τον εναέριο χώρο μας, για να ενισχύσουμε τις χερσαίες μας δυνάμεις, τι έχουμε ανάγκη για να υποστηρίζουμε και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες μας στην θάλασσα και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτά είναι ανάγκη να δοθούν εγκαίρως και ότι υπολογίζουμε σε εσάς», δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Ουκρανία υπέγραψε συμφωνίες ασφαλείας με Ιταλία και Καναδά

ΕΕ-Ουκρανία: Σε 3 εβδομάδες η πρόταση για νέα αμυντική βιομηχανική στρατηγική

Ουκρανία: Στο Κίεβο τέσσερις δυτικοί ηγέτες κατά τη δεύτερη επέτειο από τη ρωσική εισβολή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS
G7