Κόσμος Κυριακή 21/05/2023, 14:11
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία 375 εκατ. δολαρίων

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία 375 εκατ. δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε την Κυριακή ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 375 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία και δήλωσε στον πρόεδρο Volodymyr Zelenskiy ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν την άμυνα της Ουκρανίας για τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Σε συνάντησή του με τον Ουκρανό ηγέτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των παγκόσμιων ηγετών της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, ο Biden δήλωσε ότι το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει πυρομαχικά, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και εκπαίδευση, σημειώνει το Reuters.

«Μαζί με ολόκληρη την G7, στηρίζουμε την Ουκρανία», δήλωσε ο Biden στον Zelenskiy.

Κατά τη συνάντηση, ο Biden τόνισε την ετοιμότητα της χώρας του να βοηθήσει στην οικοδόμηση της μακροπρόθεσμης ικανότητας της Ουκρανίας να υπερασπιστεί και να αποτρέψει τη ρωσική επιθετικότητα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Για το σκοπό αυτό, ο Biden συζήτησε την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια κοινή προσπάθεια με συμμαχικά και συνεργαζόμενα έθνη για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, όπως τα F-16, ανέφερε.

Ο Zelenskiy ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για το νέο πακέτο και για την οικονομική βοήθεια ύψους 37 δισ. δολαρίων μέχρι σήμερα, ανέφερε το γραφείο του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News