Κόσμος Κυριακή 21/05/2023, 09:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία Ο Zelenskiy δεν επιβεβαιώνει την κατάληψη της Bakhmut από τους Ρώσους

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ισχυρίστηκε χθες Σάββατο πως κατέλαβε πλήρως αυτή την κατεστραμμένη πλέον πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

Ουκρανία Ο Zelenskiy δεν επιβεβαιώνει την κατάληψη της Bakhmut από τους Ρώσους

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy δεν επιβεβαίωσε την κατάληψη από τις ρωσικές δυνάμεις της πολιορκημένης πόλης Bakhmut στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Ερώτηση δημοσιογράφου: οι Ρώσοι είπαν πως κατέλαβαν το Bakhmut», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος Sergii Nykyforov. «Απάντηση προέδρου: Πιστεύω πως όχι».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε στα ουκρανικά: «Μ’ αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος αρνήθηκε πως το Bakhmut κατελήφθη».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ισχυρίστηκε χθες, Σάββατο, πως κατέλαβε πλήρως αυτή την κατεστραμμένη πλέον πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι που αν επιβεβαιωνόταν θα σήμαινε το τέλος της πιο μακροχρόνιας και αιματηρής μάχης αυτού του πολέμου, ο οποίος διαρκεί ήδη 15 μήνες.

«Είναι τραγωδία», δήλωσε ο Zelenskiy. «Πρέπει να καταλάβετε πως δεν υπάρχει πια τίποτα εκεί πέρα».

Της επίθεσης σ’ αυτή την πόλη, που έχει σε μεγάλο βαθμό ισοπεδωθεί, ηγούνταν στρατεύματα της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, ο επικεφαλής της οποίας Yevgeny Prigozhin δήλωσε νωρίτερα πως τα στρατεύματά του απώθησαν τελικά τους Ουκρανούς από την τελευταία περιοχή που ήλεγχαν μέσα στην πόλη.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News