Κόσμος Σάββατο 10/02/2024, 20:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός εμποδίζει τις επιθέσεις στο πετρελαϊκό πεδίο της Conoco στη Συρία

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός εμποδίζει τις επιθέσεις στο πετρελαϊκό πεδίο της Conoco στη Συρία

Τα συστήματα αεράμυνας που χρησιμοποιούνται από τα στρατεύματα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού που εδρεύουν στην ανατολική Συρία σταμάτησαν έξι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο τη βάση τους στο πετρελαϊκό πεδίο Conoco το Σάββατο, δήλωσε πηγή ασφαλείας.

Η πηγή δεν είπε στο Reuters αν υπήρξαν θύματα.

Τα στρατεύματα του συνασπισμού και οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες από κοινού πολεμούν υπολείμματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχουν αντιμετωπίσει αυξημένες επιθέσεις από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής των SDF, στρατηγός Mazloum Abdi, δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν επιπλέον συστήματα αεράμυνας στη Συρία για να προστατεύσουν τις βάσεις τους, αφού έξι μαχητές των SDF σκοτώθηκαν σε μία από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μια άλλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκε σε ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν σε συνοριακό φυλάκιο στην Ιορδανία σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Ο πόλεμος οδεύει στον 5ο μήνα του – Στη Μ. Ανατολή ο Μπλίνκεν

Οι Χούθι δεσμεύονται να απαντήσουν στις αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας

To Ιράν καταδίκασε τα αντίποινα των ΗΠΑ: «Κίνδυνος πολέμου»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News