Κόσμος Τρίτη 19/12/2023, 17:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνομιλήσει για την Ουκρανία

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνομιλήσει για την Ουκρανία

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνομιλήσει με την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για το μέλλον της Ουκρανίας, αν το ήθελαν», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η Μόσχα θα υπερασπισθεί τα εθνικά της συμφέροντα».

Σε συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Αμυνας στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος, είπε: «Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας», προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να πολεμήσει με την Ευρώπη και πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να πολεμήσει εναντίον του ΝΑΤΟ, μολονότι –όπως επισήμανε– έχει επαυξήσει τη δραστηριότητά του στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει υπό την κατοχή της περίπου το 17,5% της επικράτειας που αναγνωρίστηκε διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ενωση το 1991.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και πέρυσι είπε ότι οι τέσσερις επιπλέον περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχουν εν μέρει τα στρατεύματά της είναι μέρος της Ρωσίας.

Το Κίεβο λέει ότι δεν θα ησυχάσει μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από την Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται την Ευρώπη»

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εκμεταλλεύονται την Ευρώπη για τα δικά τους συμφέροντα.

«Η Ρωσία θα κινηθεί από τα δικά της συμφέροντα όταν έχει να κάνει με την Ουκρανία, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες του Κιέβου να συνάψει οποιεσδήποτε συμφωνίες», τόνισε και πρόσθεσε: «Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή για τη Ρωσία σε 10 χρόνια και όχι σε 20».

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News