Κόσμος Σάββατο 24/06/2023, 12:47
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ και ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία

«Ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία είναι εσωτερική υπόθεση» αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές

ΕΕ και ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο πιθανότατα θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Ρωσία από τους 27 υπουργούς Εξωτερικών, αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ενώ αποκλείουν να συγκληθεί έκτακτη συνάντηση εντός του Σαββατοκύριακου για να εξετάσει η Ένωση την κατάσταση.

Άλλωστε βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι η ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας, ενώ είναι προγραμματισμένη ήδη παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία είναι εσωτερική υπόθεση» αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές και συμπληρώνουν πως σε κάθε περίπτωση η Ε.Ε παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Και το «ΝΑΤΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις» και σχετικές δηλώσεις ενδεχομένως να γίνουν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, που θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας και τον Λιθουανό πρόεδρο, στο προεδρικό μέγαρο στο Βίλνιους όπου θα πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές επαφές ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 11- 12 Ιουλίου. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News