Κόσμος Δευτέρα 18/01/2021, 15:07
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμπινί: Ένοπλες εξεγέρσεις και κυβερνοεπιθέσεις στην 4ετία Μπάιντεν

Ρουμπινί: Ένοπλες εξεγέρσεις και κυβερνοεπιθέσεις στην 4ετία Μπάιντεν

Η 4ετία του Τζο Μπάιντεν θα χαρακτηρισθεί από κοινωνικές αναταραχές και κυβερνοεπιθέσεις, προβλέπει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος θα αντιμετωπίσει περισσότερες ένοπλες εξεγέρσεις, κυρίως από λευκούς εθνικιστές που θέλουν να προκαλέσουν την αριστερά, καθώς και κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία και την Κίνα, που θα έχουν ως στόχο την παραπληροφόρηση, εκτίμησε ο οικονομολόγος που είναι γνωστός και ως «Dr Doom» για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του.

«Αυτά θα χαρακτηρίσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είπε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όμως, βραχυπρόθεσμα, ο Ρουμπινί ανησυχεί περισσότερο ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να επιτεθεί στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν στη Νατάνζ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να διαδεχθεί τον Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ την Τετάρτη, έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον θα επιστρέψει στη συνθήκη του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν (την οποία είχε εγκαταλείψει ο Τραμπ), εφόσον η Τεχεράνη επιστρέψει στην αυστηρή τήρηση των όρων της. Ο Τραμπ θα μπορούσε να διατάξει κάποια στρατιωτική επέμβαση στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο επίκεντρο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν για να φανεί ισχυρός στα μάτια των υποστηρικτών του και να κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για τον Μπάιντεν, εκτίμησε ο Ρουμπινί.

Ο οικονομολόγος ζήτησε επίσης τη στενότερη εποπτεία των εταιρειών του Big Tech, όπως οι Facebook και Twitter, εξαιτίας της μεγάλης δύναμης που έχουν οι πλατφόρμες τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News