Κόσμος Τετάρτη 13/01/2021, 18:52
ΚΟΣΜΟΣ

Airbnb: Ακυρώνει όλες τις κρατήσεις στην Ουάσιγκτον στην ορκωμοσία Μπάιντεν 

Airbnb: Ακυρώνει όλες τις κρατήσεις στην Ουάσιγκτον στην ορκωμοσία Μπάιντεν 

Την ακύρωση όλων των κρατήσεων στη μητροπολιτική περιοχή της Ουάσιγκτον την εβδομάδα κατά την οποία ορκίζεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε η εταιρεία διαμοιρασμού διαμονής και φιλοξενίας Airbnb σήμερα Τετάρτη, απόφαση που ισχύει και την HotelTonight, την εταιρεία που εξαγόρασε το 2019, εν μέσω φόβων για επεισόδια από τους απογοητευμένους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ. 

«Αυτή η απόφαση βασίσθηκε από τις εισερχόμενες πληροφορίες στην κοινότητας υποδοχής μας, καθώς και από αξιωματούχους, σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο»,ανέφερε στη σύντομη δήλωσή της η εταιρεία.

Η Airbnb δήλωσε επίσης ότι έχει αποκλείσει από την πλατφόρμα της κάποιους χρήστες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν δεσμούς με ομάδες μίσους ή συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

«Έχουμε λάβει γνώση για τις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα για ένοπλους πολιτοφύλακες και γνωστές ομάδες μίσους, που προσπαθούν να ταξιδέψουν και να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία ορκωμοσίας», τόνισε η εταιρεία, δίχως να διευκρινίζει εάν η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν αιτήματος από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News