Κόσμος Σάββατο 16/01/2021, 12:47
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Άρμιν Λάσετ νέος αρχηγός του CDU

Ο Άρμιν Λάσετ νέος αρχηγός του CDU

Ο Άρμιν Λάσετ αναδείχθηκε νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο συνέδριο του CDU που διεξάγεται ψηφιακά στη Γερμανία.

Ο 59χρονος πολιτικός από τη Ρηνανία-Βεστφαλία επικράτησε στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση με 521 ψήφους, έναντι 466 ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιός του Φρίντριχ Μερτς. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να επικυρωθεί και με την επιστολική ψήφο.

Οι Λάσετ και Μερτς είχαν περάσει στον β΄ γύρο καθώς στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας κανείς εκ των τριών υποψηφίων δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Ο τρίτος υποψήφιος Νόρμπερτ Ρέτγκεν είχε αποκλειστεί κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Νωρίτερα, στην ομιλία της στο συνέδριο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ευχή «να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον» και «να εκλεγεί μια ομάδα, η οποία θα πάρει στα χέρια της την τύχη του κόμματος» φράση που ερμηνεύθηκε ως έμμεση στήριξη στον Λάσετ.

Δήλωσε παράλληλα περήφανη για όσα προσέφερε το CDU στη χώρα και διαβεβαίωσε πως όπως το Βερολίνο αντιμετώπισε μία σειρά κρίσεων την τελευταία 15ετία έτσι θα ανταποκριθεί και στις προκλήσεις που εγείρει η πανδημία «την σκληρότερη δοκιμασία μετά τον Πόλεμο», όπως είπε.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη διάρκεια της ομιλίας του ο Άρμιν Λάσετ αναφέρθηκε στη σχέση του με την Γερμανίδα καγκελάριο θέλοντας να αναδείξει την εγγύηση της συνέχειας που υπόσχεται ο ίδιος.

«Η φήμη της Μέρκελ μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: εμπιστοσύνη» είπε συγκεκριμένα εκτιμώντας πως «θα κερδίσουμε μόνο αν παραμείνουμε στο κέντρο».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News