Κόσμος Δευτέρα 9/10/2023, 22:39
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν προσπαθεί να «ισορροπήσει» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Προειδοποιεί τις ΗΠΑ για το drone

Ο Ερντογάν προσπαθεί να «ισορροπήσει» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Προειδοποιεί τις ΗΠΑ για το drone

«Οπως είμαστε αντίθετοι στις επιθέσεις, στις εκτελέσεις και στην τυραννία που ασκούν οι ισραηλινές δυνάμεις και οι έποικοι εναντίον των κατοίκων της Γάζας, έτσι είμαστε αντίθετοι και στις επιθέσεις που πραγματοποιούνται εναντίον Ισραηλινών αμάχων», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πόλεμος έχει ένα ήθος και έναν τρόπο συμπεριφοράς που όλες οι πλευρές έχουν την υποχρέωση να τηρούν», συνέχισε ο Τούρκος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι η Αγκυρα «είναι έτοιμη να συμβάλει σε προσπάθειες διαμεσολάβησης» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ακόμη και για την «ανταλλαγή ομήρων».

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε ωστόσο σήμερα «προειδοποιητικά πυρά» και προς την πλευρά των ΗΠΑ για το τουρκικό drone που είχαν καταρρίψει οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία.

Αναφερόμενος προφανώς στις ΗΠΑ που στηρίζουν κουρδικές δυνάμεις εντός των συνόρων της Συρίας ενάντια στο ISIS, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «συμμαχική χώρα που βρίσκει ως δικαιολογία την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και υποστηρίζει μια τρομοκρατική οργάνωση». «Τους είχαμε προειδοποιήσει να κρατήσουν μακριά τις δυνάμεις τους από τους τρομοκράτες. Ομως δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε ένα άσχημο γεγονός (σ.σ. την κατάρριψη του τουρκικού drone) το οποίο οι σύμμαχοί μας χαρακτήρισαν “λυπηρό”. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό το γεγονός καταγράφηκε στην εθνική μας μνήμη και όταν έρθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News