Κόσμος Σάββατο 7/10/2023, 22:56
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Aκλόνητη» η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Μπάιντεν: «Aκλόνητη» η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι ακλόνητη και δεδομένη, προειδοποιώντας ότι κανένας εχθρός του Ισραήλ δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα η Χαμάς.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε» το Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

«Αυτή δεν είναι η στιγμή για οποιονδήποτε εχθρό του Ισραήλ να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τελεία και παύλα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για μια «τρομερή ανθρώπινη τραγωδία» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες και ενόπλους το πρωί, στο νότιο Ισραήλ.

«Το Ισραήλ θα έχει ό,τι χρειαστεί»

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Α. Μπλίνκεν είχε τονίσει πως, εντός των επόμενων ημερών, το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ «θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί την οντότητά του και να προστατεύσει τους αμάχους από τη βία χωρίς διάκριση και την τρομοκρατία».

«Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για την τρομοκρατία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ισραηλινές ζωές που χάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις», ανέφερε ο Μπλίνκεν σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News