Κόσμος Παρασκευή 8/09/2023, 14:42
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Η κυβέρνηση επέζησε της πρότασης δυσπιστίας

Φινλανδία: Η κυβέρνηση επέζησε της πρότασης δυσπιστίας

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας επέζησε της πρότασης δυσπιστίας την οποία είχαν καταθέσει κόμματα της αντιπολίτευσης στη σκιά σκανδάλου και καταγγελιών για ρατσιστικές θέσεις στελεχών της. Το εν λόγω σκάνδαλο έχει συγκλονίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό σχεδόν από την έναρξη της θητείας του τον Ιούνιο.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, η τετρακομματική δεξιά κυβέρνηση βρέθηκε στη δίνη αναταραχής, καθώς φινλανδικά Μέσα αποκάλυψαν ότι αρκετοί υπουργοί, προερχόμενοι από το ακροδεξιό Κόμμα των Φινλανδών, είχαν αναρτήσει στο παρελθόν δηλώσεις τις οποίες οι επικριτές τους θεωρούσαν ρατσιστικές.

Σε μία προσπάθεια να αποφύγει την κατάρρευση, η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε να προωθήσει πολιτική κατά της μισαλλοδοξίας και έφερε σχετική πρόταση προς συζήτηση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Ο συνασπισμός επέζησε της ψηφοφορίας της Παρασκευής, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη 106 μελών του Κοινοβουλίου των 200 εδρών, ενώ 65 βουλευτές υποστήριξαν την πρόταση δυσπιστίας την οποία είχαν καταθέσει τρία κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News