Κόσμος Τρίτη 27/06/2023, 08:05
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Συνεχίζεται επιτυχώς η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων

Ζελένσκι: Συνεχίζεται επιτυχώς η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων

Η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, που προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη στα χέρια της Ρωσίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, συνεχίζεται επιτυχώς, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι μαχητές μας προέλασαν σε όλες τις κατευθύνσεις σήμερα, είναι χαρούμενη μέρα», είπε στο διάγγελμά του, αφού περιηγήθηκε σε μέτωπα και επιθεώρησε στρατιωτικές μονάδες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εύχομαι στα παιδιά κι άλλες μέρες σαν αυτή», πρόσθεσε στο διάγγελμα, μαγνητοσκοπημένο στο εσωτερικό τρένου.

Είπε πως υπήρξαν «πολλά συναισθήματα» όταν παρασημοφόρησε στρατιωτικούς και ενημερώθηκε για την πορεία των εχθροπραξιών.

Επισκέφθηκε ιδίως μονάδες κοντά στην πόλη Μπαχμούτ (ανατολικά), η οποία έπεσε στα χέρια των Ρώσων έπειτα από πολύμηνες μάχες τον Μάιο, και στη Ζαπορίζια (νότια).

Χθες το γενικό επιτελείο στο Κίεβο ανακοίνωσε πως ανακαταλήφθηκε ακόμη ένα χωριό στη Ζαπορίζια.

«Όλο το έδαφός μας θα απελευθερωθεί – τα πάντα», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, έχουν ανακαταληφθεί 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών που κατείχαν οι ρωσικές δυνάμεις αφότου άρχισε η αντεπίθεση.

Ωστόσο ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να κρατά στα χέρια του αχανείς τομείς της πελώριας χώρας, που έχει έκταση κάπου 604.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News