Κόσμος Σάββατο 3/06/2023, 10:24
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει αντεπίθεση δηλώνει ο Zelenskiy 

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει αντεπίθεση δηλώνει ο Zelenskiy 

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της για την ανακατάληψη των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών, δήλωσε ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πετύχουμε», δήλωσε ο Zelenskiy στην Wall Street Journal. «Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να πάει με διάφορους τρόπους, εντελώς διαφορετικούς. Αλλά θα τα καταφέρουμε και είμαστε έτοιμοι».

Το Κίεβο ελπίζει ότι μια αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών θα αλλάξει τη δυναμική του πολέμου που μαίνεται από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα πριν από 15 μήνες.

Ο Zelenskiy δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ουκρανία πρέπει να περιμένει να φθάσουν περισσότερα δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα πριν ξεκινήσει την αντεπίθεση. Ο ίδιος έχει επιδοθεί σε διπλωματικές δράσεις για να διατηρήσει τη δυτική υποστήριξη, επιδιώκοντας περισσότερη στρατιωτική βοήθεια και όπλα, τα οποία αποτελούν κλειδί για να πετύχει η Ουκρανία τα σχέδιά της, σημειώνει το Reuters

Η Ρωσία κατέχει τμήματα του ουκρανικού εδάφους στα ανατολικά, νότια και νοτιοανατολικά.

Μια μακρά περίοδος ξηρού καιρού σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας έχει αυξήσει την προσδοκία ότι η αντεπίθεση μπορεί να είναι άμεση. Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία έχει αυξήσει τα χτυπήματά της στις ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών και στις οδούς εφοδιασμού.

Το Σάββατο ο στρατός της Ουκρανίας ανέφερε σε ημερήσια έκθεση ότι η Mariinka στην περιοχή του Donetsk στα ανατολικά ήταν το επίκεντρο των μαχών. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν και τις 14 επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων εκεί, ανέφερε η έκθεση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News