Κόσμος Παρασκευή 9/06/2023, 09:35
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα απόρρητα έγγραφα

Ντόναλντ Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα απόρρητα έγγραφα

Κατηγορίες σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απήγγειλε ομοσπονδιακό δικαστήριο, για την κακή διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων του Λευκού Οίκου που βρέθηκαν στο θέρετρο Mar-a-Lago του επιχειρηματία στη Φλόριντα.

 «Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε τους δικηγόρους μου ότι μου απαγγέλθηκαν κατηγορίες, όπως φαίνεται για το Boxes Hoax», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στα κουτιά με τα απόρρητα έγγραφα.

Όπως είπε ο δικηγόρος του στο CNN, αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες. Παρότι δεν είναι σαφές ότι πρόκειται για ξεχωριστές κατηγορίες, έχουν να κάνουν με τον νόμο περί κατασκοπείας, είπε.

Σύμφωνα με το ABC News, οι επτά χαρακτήρες είναι: Σκόπιμη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, συνωμοσία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, παρακράτηση εγγράφου ή αρχείου, απόκρυψη ενός εγγράφου ή αρχείου, απόκρυψη εγγράφου σε ομοσπονδιακή έρευνα, σχέδιο για την απόκρυψη και ψευδείς δηλώσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ από τότε που άφησε την εξουσία. Τον Απρίλιο, δήλωσε αθώος για 34 κατηγορίες κακουργημάτων που του απαγγέλθηκαν σχετικά με πληρωμές που έγιναν με σκοπό να εξαγοραστεί η σιωπή της σταρ ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News