Κόσμος Σάββατο 9/01/2021, 12:19
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΦΙΛΟΜΕΝΑ

Στον «πάγο» η Ισπανία- Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις εδώ και 50 έτη

Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις εδώ και 50 χρόνια

Στον «πάγο» η Ισπανία- Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις εδώ και 50 έτη

Την ώρα που στην Ελλάδα ο υδράργυρος αγγίζει τους 26 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, η Ισπανία έρχεται αντιμέτωπη με τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 50 ετών, οι οποίες και προκαλούν χάος στις μεταφορές. Η καταιγίδα Φιλομένα συνεχίζει την καταστροφική επέλασή της και σήμερα προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 20 εκατοστά χιονιού. 

Στρατιώτες διέσωσαν σήμερα οδηγούς παγιδευμένους στα οχήματά τους, ενώ ανακοινώθηκε ότι το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης θα παραμείνει κλειστό για όλη την ημέρα του Σαββάτου. Το αεροδρόμιο έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής, αφού η χιονοθύελλα κατέστησε αδύνατες τις πτήσεις. Ματαιώθηκαν τουλάχιστον 50 πτήσεις προς τη Μαδρίτη, τη Μάλαγα, την Τενερίφη και τη Θέουτα, ισπανικό έδαφος στη βόρεια Αφρική, ανακοίνωσε η Aena.

Ανεστάλησαν επίσης και τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Μαδρίτη και τις νοτιοανατολικές πόλεις Αλικάντε και Βαλένθια ανεστάλησαν, όπως και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Μαδρίτη. 

Η Μαδρίτη και άλλες τέσσερις περιφέρειες βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις προβλέπεται ότι θα συνεχισθούν, ανακοίνωσε η Κρατική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία άλλα 20 εκατοστά χιονιού αναμένεται να πέσουν σήμερα στη Μαδρίτη και στο κέντρο της χώρας.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News