Κόσμος Πέμπτη 18/05/2023, 15:57
ΚΟΣΜΟΣ

Κορέα: Έστειλε τον δίδυμο αδερφό του να πάρει τη δουλειά- και πέρασε το τεστ

Κορέα: Έστειλε τον δίδυμο αδερφό του να πάρει τη δουλειά- και πέρασε το τεστ

Ένας άντρας σκέφτηκε ότι θα νικήσει το σύστημα της διαβόητης ανταγωνιστικής αγοράς προσλήψεων της Νότιας Κορέας, καθώς φέρεται ότι έβαλε τον δίδυμο αδερφό του να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για δουλειά με το όνομά του.

Ο υποψήφιος έκανε αίτηση για εργασία στην Τράπεζα της Κορέας (BOK) και στην Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (FSS) πέρυσι, αλλά και οι δύο εισαγωγικές εξετάσεις ήταν την ίδια ημέρα. Έτσι, ο άνδρας έβαλε τον δίδυμο αδερφό του να δώσει εξετάσεις στην FSS – τον οικονομικό επόπτη της Κορέας – με το όνομά του, σύμφωνα με δήλωση των οργανισμών,  που δεν ταυτοποιεί τους άνδρες.

Εκπρόσωπος της BOK αρνήθηκε να σχολιάσει επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι λεπτομέρειες είναι ιδιωτικές. Η FSS είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν τη δήλωση στον ιστότοπό της, η οποία έκτοτε έχει αφαιρεθεί. 

Τόσο ο άνδρας όσο και ο αδελφός του πέρασαν τις εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στη συνέχεια, ο άνδρας προχώρησε και στις δύο αιτήσεις μόνος του – συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου γραπτού τεστ και μιας συνέντευξης στην FSS – αλλά εγκατέλειψε αυτό το κομμάτι πρόσληψης μόλις βρήκε δουλειά στη BOK.

Η τράπεζα σκοπεύει να λάβει «αυστηρά πειθαρχικά μέτρα» κατά του υπαλλήλου ανάλογα με τα αποτελέσματα της εσωτερικής της έρευνας και αυτά μιας εξωτερικής υπηρεσιακής έρευνας που χρησιμοποίησε, ανέφερε η δήλωση.

Στη Νότια Κορέα, η οποία έχει ένα εργατικό δυναμικό, που είναι από τα πιο  μορφωμένα, οι πρόσφατοι απόφοιτοι πανεπιστημίου αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό για να βρουν δουλειά σε εταιρείες κύρους, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Οι εξετάσεις είναι συνηθισμένες σε κάθε βήμα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής διαδρομής και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ετήσιων εισαγωγικών εξετάσεων, σταμάτησαν να πετούν αεροπλάνα, για να μην ενοχλούνται οι μαθητές.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Απάτη με ελληνικό όνομα: Ψευτο-δισεκατομμυριούχος κορόιδευε τα θύματά του με Lamborghini και Picasso

Εως 20.000 δολάρια πωλούνται deepfake βίντεο ενός λεπτού στο dark web

Πρόστιμο 1,1 εκατ. στον πρώην επικεφαλής της Audi για σκάνδαλο πετρελαιοκίνητων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News