Κόσμος Τρίτη 11/04/2023, 22:48
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην τραπεζίτης επενδύσεων της Deutsche Bank κατηγορείται στις ΗΠΑ για απάτη με κρυπτονομίσματα

Πρώην τραπεζίτης επενδύσεων της Deutsche Bank κατηγορείται στις ΗΠΑ για απάτη με κρυπτονομίσματα

Ένας πρώην επενδυτικός τραπεζίτης της Deutsche Bank κατηγορείται για υπεξαίρεση κεφαλαίων από επενδυτές τους οποίους προσέλκυε με υποσχέσεις για μεγάλες αποδόσεις από επενδύσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο Rashawn Russell, 27 ετών, από το Μπρούκλιν, προσέγγισε φίλους και συναδέλφους υποσχόμενος κέρδη από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, αλλά χρησιμοποίησε τα κεφάλαια που πήρε για τυχερά παιχνίδια και προσωπικά έξοδα, δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Russell δήλωνε ότι ήταν αδειούχος χρηματιστής που εργαζόταν στην επενδυτική τραπεζική και μπορούσε να τους βοηθήσει να κερδίσουν μεγάλες και, μερικές φορές, εγγυημένες αποδόσεις από το R3, ένα ταμείο κρυπτονομισμάτων που ισχυριζόταν ότι διαχειρίζεται.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Russell μετέφερε κάποια κεφάλαια σε έναν λογαριασμό συναλλαγών, αλλά υπεξαίρεσε τα υπόλοιπα και έστελνε πλαστά έγγραφα στους επενδυτές σχετικά με το πώς πήγαιναν τα χρήματά τους.

Ο Russell, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στο Μπρούκλιν, αντιμετωπίζει μία κατηγορία για απάτη μέσω διαδικτύου για ένα σύστημα που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, διήρκεσε από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022. Ο δικηγόρος του Russell δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Russell ήταν τραπεζίτης επενδύσεων από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2021 σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που δεν προσδιορίζεται στο έγγραφο, αλλά στο προφίλ του στο LinkedIn αναφέρει ότι έγινε αναλυτής επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank τον Ιούλιο του 2018 και προήχθη σε συνεργάτη τον Ιούλιο του 2020.

Οι εισαγγελείς και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εργάζονται για την πάταξη απάτης που αφορά σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Ο Russell μετέτρεψε τη ζήτηση για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα σε ένα σχέδιο εξαπάτησης πολυάριθμων υποψήφιων επενδυτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Breon Peace, εισαγγελέας των ΗΠΑ στο Μπρούκλιν.

Η Deutsche Bank ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αν και είναι πάγια τακτική της να μην σχολιάζει μια εν εξελίξει νομική διαδικασία, «υποστηρίζει συστηματικά τις προσπάθειες επιβολής του νόμου και της ρυθμιστικής εποπτείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης ανταπόκρισης και συνεργασίας σε εγκεκριμένες έρευνες και διαδικασίες».

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News