Κόσμος Σάββατο 13/05/2023, 11:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Επίσκεψη στη Ρώμη – «Η νίκη πλησιάζει»

Στη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, αλλά και με τον πάπα Φραγκίσκο

Ζελένσκι: Επίσκεψη στη Ρώμη – «Η νίκη πλησιάζει»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης σήμερα.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, αλλά και με τον πάπα Φραγκίσκο, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Μια σημαντική επίσκεψη για την νίκη της Ουκρανίας που πλησιάζει», πρόσθεσε.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από Γερμανία

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, αξίας ύψους 2,7 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

«Όλοι μας ευχόμαστε το γρήγορο τέλος αυτού του φρικτού πολέμου της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού λαού, όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται. Για τον λόγο αυτό η Γερμανία θα προσφέρει όση βοήθεια μπορεί, για όσο καιρό είναι απαραίτητο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Με πληροφορίες από Reuters, kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News