Κόσμος Τετάρτη 26/04/2023, 22:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ακυρώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις για λόγους υγείας

Ο Ερντογάν ακυρώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις για λόγους υγείας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τις προγραμματισμένες προεκλογικές του συγκεντρώσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη για λόγους υγείας, 3 εβδομάδες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Σήμερα, θα ξεκουραστώ στο σπίτι μου με τη συμβουλή των γιατρών μου», έγραψε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη.

Αργότερα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος AK Erkan Kandemir δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα παραστεί σε μια τελετή στον πυρηνικό σταθμό Akkuyu στη νότια επαρχία Μερσίνα μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη.

«Το συλλαλητήριό μας στη Μερσίνα προγραμματίζεται επίσης να πραγματοποιηθεί σε μελλοντική ημερομηνία», ανέφερε στο Twitter.

Αργά την Τρίτη, ο Ερντογάν διέκοψε μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι αισθανόταν άρρωστος με στομαχικές διαταραχές.

Οι εκλογές αποτελούν τη μεγαλύτερη εκλογική πρόκληση για τον μακροβιότερο ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας, αφού μια κρίση κόστους ζωής υπονόμευσε την αποδοχή του Ερντογάν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να χάσει μετά από δύο δεκαετίες στην εξουσία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News