Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 20:53
ΗΠΑ

Δημοκρατικοί κινούν διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ

φωτ. REUTERS

Κατηγορητήριο για πρόταση μομφής κατά του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζουν Δημοκρατικοί Γερουσιαστές με σκοπό την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, μετά την χθεσινή βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σίσιλιν.

«Διανέμονται άρθρα κατηγορίας που ετοιμάσαμε ο βουλευτής Τεντ Λιου, ο βουλευτής Ράσκιν και εγώ για να απομακρύνουμε από το αξίωμα τον πρόεδρο», είπε ο Σίσιλιν.

Λίγο ενωρίτερα, ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία είχε ζητήσει από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα από το αξίωμά του ο Ντόναλντ Τραμπ. Εάν δεν το πράξει, δήλωσε, τότε το Κογκρέσο πρέπει να αρχίσει μία διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με σκοπό την καθαίρεσή του. “Αυτό που συνέβη χθες στο αμερικανικό Καπιτώλιο ήταν μια ανταρσία εναντίον των ΗΠΑ, που υποκινήθηκε από τον πρόεδρο”, δήλωσε ο Σούμερ σε ανακοίνωσή του.

“Αν ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο αρνηθούν να σηκώσουν ανάστημα, το Κογκρέσο πρέπει να ξανασυνεδριάσει για να ασκήσει πρόταση καθαίρεσης Τραμπ”, είπε χαρακτηριστικά.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News