Κόσμος Τρίτη 5/01/2021, 20:26
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μέρκελ: Ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα στη Γερμανία

Μέρκελ: Ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα στη Γερμανία

Η Γερμανία παρατείνει το εθνικό lockdown έως τα τέλη του μηνός και επιβάλει ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς σε μία προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως διαμήνυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. 

«Θα πρέπει να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές επαφές. Θα ζητήσουμε από όλους τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο κάθε κοινωνική επαφή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής 16 γερμανικών κρατιδίων. 

Η Μέρκελ τόνισε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τέλη Ιανουαρίου, ενώ τα 
περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί χώροι, οι αίθουσες ψυχαγωγίας, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. 

Επίσης, εφεξής, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γερμανία από περιοχές «υψηλού κινδύνου» θα υποβάλλονται σε τεστ για τον Covid-19 δύο φορές. Όλοι τους θα πρέπει επίσης να μπαίνουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ακόμη και αν το πρώτο τεστ βγει αρνητικό και κατόπιν να κάνουν και το δεύτερο τεστ. Στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων οι μετακινήσεις των πολιτών θα περιορίζονται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων. «Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου να μπορούμε να ιχνηλατούμε τις αλυσίδες μετάδοσης», τόνισε η Μέρκελ.

Η Καγκελάριος προέτρεψε επίσης τις εταιρείες να συνεχίσουν την τηλεργασία.

Αναφορικά με το εμβόλιο, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι δίνει την ελπίδα της επιστροφής στην κανονικότητα και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι αρχές θα είναι σε θέση να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News