Κόσμος Τετάρτη 9/12/2020, 11:29
ΚΟΣΜΟΣ

Παρά το εμβόλιο, η Μέρκελ δεν «βλέπει» ταχεία ανάσχεση της πανδημίας

Παρά το εμβόλιο, η Μέρκελ δεν «βλέπει» ταχεία ανάσχεση της πανδημίας

Τις υπερβολικές προσδοκίες για ταχεία ανάσχεση της πανδημίας λόγω των εμβολίων προσπάθησε να μετριάσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στην Μπούντεσταγκ η κ. Μέρκελ σημείωσε πως οι αρχές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας δεν θα μπορούσαν να παράσχουν εμβόλια σε τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους, ώστε να ανακόψουν σε καταλυτικό βαθμό την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, όπως είπε, θα μπορούσε να υπάρξει ορατή μείωση στον αριθμό των θανάτων.

«Σήμα» για 15ημερο κλείσιμο των καταστημάτων μετά τα Χριστούγεννα

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε θα λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να διατηρήσει ανοιχτά τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, ενώ δήλωσε σύμφωνη με τις συστάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων μετά τα Χριστούγεννα και έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η κ. Μέρκελ αναγνώρισε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν πιο δύσκολο από το πρώτο και πρόσθεσε πως οι Γερμανοί δεν έχουν περιορίσει επαρκώς τις επαφές τους στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της πανδημίας.

H Γερμανία έχει εφαρμόσει μερικό lockdown για την ανακοπή του δεύτερου κύματος, που όμως δεν φαίνεται να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε χθες πως οι αριθμοί νέων κρουσμάτων στη Γερμανία «προκαλούν ανησυχία» και «απέχουν πολύ από την αναστροφή της τάσης που περιμέναμε». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News