Κόσμος Τετάρτη 1/03/2023, 13:25
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επιβεβαίωση Ερντογάν για εκλογές στις 14 Μαΐου

Τουρκία: Επιβεβαίωση Ερντογάν για εκλογές στις 14 Μαΐου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, περίπου τρεις μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που σκότωσαν περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Τουρκία.

«Αυτό το έθνος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο στις 14 Μαΐου, Θεού θέλοντος», είπε ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP στο κοινοβούλιο. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την ημερομηνία των διπλών εκλογών μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για την τουρκική κυβέρνηση και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στους σεισμούς. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στη σεισμόπληκτη πόλη του Αντίγιαμαν έσπευσε να ζητήσει και συγγνώμη.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων, των κακών μετεωρολογικών συνθηκών και των δυσκολιών λόγω της καταστροφής των υποδομών, δεν μπορέσαμε να εργαστούμε όπως θα θέλαμε στο Αντίγιαμαν τις πρώτες ημέρες. Και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη», είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Άλλαξε η εικόνα των Τούρκων για την Ελλάδα μετά τον σεισμό;

Παγκόσμια Τράπεζα για σεισμό στην Τουρκία: Στα 34 δισ. δολ. το κόστος των υλικών ζημιών

Ερντογάν για σεισμό: Συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News