Κόσμος Δευτέρα 27/02/2023, 15:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για σεισμό: Συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν για σεισμό: Συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης

Συγγνώμη ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην επαρχία αυτή, τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία, έχοντας πλήξει και την γειτονική Συρία.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη Μαλάτια – Τουλάχιστον ένας νεκρός, κατέρρευσαν κτίρια

Σημειώνεται πως σήμερα σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση στην τουρκική επαρχία της Μαλάτια μεγέθους 5,6 βαθμών Ρίχτερ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να καταρρεύσουν κτίρια. 

«Ένας συμπολίτης μας δυστυχώς έχασε την ζωή του, 69 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιουνούς Σεζέρ.

Περί τα 30 κτίρια κατέρρευσαν από τη σημερινή μετασεισμική δόνηση.

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ότι ένας πατέρας και η κόρη του που προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν προσωπικά αντικείμενα στο σπίτι τους είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια του ενός από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

«Κτίρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», ανακοίνωσε η Afad στο Twitter.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News