Κόσμος Δευτέρα 27/02/2023, 15:00
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Χαρακτηρίζει παράλογες τις νέες κυρώσεις της Ε.Ε.

Κρεμλίνο: Χαρακτηρίζει παράλογες τις νέες κυρώσεις της Ε.Ε.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «παράλογες» τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ρωσία που στοχεύουν 121 πρόσωπα κα οργανισμούς.

«Ολα αυτά είναι παράλογα. Διαπιστώνουμε ότι επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε μόνο και μόνο για να φτιάξουν νέους καταλόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα δεν «θα ενοχλήσουν» τα πρόσωπα κατά των οποίων κατευθύνονται.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το σχέδιο που προωθήθηκε την Παρασκευή από την Κίνα για την διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία «αξίζει προσοχής», αλλά «προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία ειρηνική λύση».

«Εξετάζουμε το σχέδιο των κινέζων φίλων μας με μεγάλη προσοχή. Πρόκειται για μακρά διαδικασία. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε αυτή η υπόθεση να μπορεί να πάρει έναν ειρηνικό δρόμο». «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ, έναν χρόνο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις διαδοχικές αποτυχίες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

 

 

Πηγή: ΑFP

 

Διαβάστε επίσης:

Ο δύσκολος δρόμος των ρωσικών διαμαντιών μέχρι τις κυρώσεις

Οι Ρωσίδες δεν ζουν χωρίς Zara: Οι πολυεθνικές έφυγαν αλλά τα brands τους όχι – Πού τα βρίσκουν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News