Video Παρασκευή 4/12/2020, 16:15
VIDEO

Ο CEO της Wolt στο «Money Review»: Μας έχει εντυπωσιάσει η ελληνική αγορά

«Πληρώνουμε 8,2 ευρώ την ώρα τους διανομείς στην Ελλάδα - Πληρώσαμε 10 εκατ. ευρώ τους τελευταίους δύο μήνες»

o-ceo-tis-wolt-sto-money-review-mas-echei-entyposiasei-i-elliniki-agora-4455

«Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ να υπάρχει κάποια χώρα στον κόσμο που να θέλει να παραγγείλει Starbucks όσο η Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Money Review» ο CEO και συνιδρυτής της Wolt, Miki Kuusi, ο οποίος μετρά στην ελληνική αγορά περισσότερους από 1.000 διανομείς και 7.000 αιτήσεις ενδιαφέροντος.

Εξηγεί ότι η φινλανδική startup, η οποία δραστηριοποιείται σε 120 πόλεις σε 23 χώρες, ευνοείται πράγματι από το lockdown, το οποίο αύξησε τις παραγγελίες κατ’ οίκον. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται σε όλες τις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Πραγματικά δεν ξέρω», απαντά στην ερώτηση ποια είναι η πρόβλεψη για την προοπτική της εταιρείας μετά την πανδημία, αν και σημειώνει ότι η δραστηριότητα βρισκόταν σε άνοδο και πριν από την καθημερινότητα που έφερε η Covid-19.

Ο 31χρονος Miki Kuusi τονίζει ότι στις περισσότερες χώρες το νομικό πλαίσιο δεν λαμβάνει υπόψη την επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο, γι’ αυτό και η εταιρεία του, «παρά το γεγονός ότι θα το ήθελε», δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εργασιακά προνόμια που συνοδεύουν παραδοσιακούς τύπους οικονομικής δραστηριότητας. Παρ’ όλα αυτά, ξεχωρίζει μια βασική ιδιότητα της εργασίας σε μια startup όπως η Wolt: «Δουλεύεις όποτε θέλεις και όπως θέλεις».

Τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Wolt, η εταιρεία έχει πληρώσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε διανομείς και εστιατόρια στην Ελλάδα και το επόμενο έτος προσδοκά να αυξήσει αυτό το ποσό σε 100 εκατ. ευρώ.