Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 12:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oυγκούρ Σαχίν: Ο δισεκατομμυριούχος της BioNTech

Oυγκούρ Σαχίν: Ο δισεκατομμυριούχος της BioNTech

Ο Ουγκούρ Σαχίν, εκ των συνιδρυτών της BioNTech, φαίνεται πως γράφει ιστορία. Και αυτό όχι μόνο για το γεγονός ότι το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύσσει η Pfizer σε συνεργασία με την ΒioNTech έλαβε την έγκριση από τη Βρετανία για την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού. Χάρη στην άνοδο των μετοχών της εταιρείας μετά την είδηση, ο κ. Σαχίν εισήλθε στο κλαμπ των 500 πλουσιότερων επιχειρηματιών στνο κόσμο. 

Οι μετοχές της BioNTech έκαναν άλμα σχεδόν 8% αυτή την εβδομάδα ενώ από τι αρχές του έτους έχουν ενισχυθεί πάνω από 250%. Ο κ. Σαχίν αποτελεί πλέον τον 493ο πλουσιότερο επιχειρηματία στον κόσμο, με περιουσία 5,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

H Bρετανία αποτελεί την πρώτη χώρα της Δύσης που έδωσε έγκριση σε εμβόλιο καταπολέμησης του Covid-29, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη εμβολιασμού με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, με τις κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου να δείχνουν αποτελεσματικότητα 95%. Η BioNTech περιμένει το «πράσινο φως» από την αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News