Start Ups Τετάρτη 16/03/2022, 12:54
START UPS

The Money Pod: Τα βήματα της ελληνικής health tech σκηνής

The Money Pod: Τα βήματα της ελληνικής health tech σκηνής

Το podcast της Καθημερινής για την οικονομία και τις επιχειρήσεις φιλοξενεί σήμερα τρεις ελληνικές startups, μέλη του δικτύου της Endeavor, που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό χώρο της υγείας.

PNOE

Ο Απόστολος Ατσαλάκης είναι συνιδρυτής της PNOE, με βασικό προϊόν μια συσκευή σε μάσκα η οποία μέσω της ανάσας αντλεί και παρέχει πληροφορίες προς χρήση για εξατομικευμένη διατροφή, άσκηση, αλλά και πρόληψη της υγείας ενός ανθρώπου. Η ομάδα αποτελείται από 60 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία έχει αντλήσει συνολική χρηματοδότηση 10 εκατ. δολάρια. Το 2019 πέρασε από το Y Combinator της Σίλικον Βάλεϊ και έγινε μέλος του δικτύου της Endeavor, γεγονός που αύξησε την εξωστρέφεια και τις συνεργασίες της, μεταξύ άλλων, με 60 αμερικάνικα πανεπιστήμια, όπως το MIT και το UCLA. 

Langaware

Η Βασιλική Ρεντούμη, ερευνήτρια στον τομέα της γλωσσολογίας, είναι ιδρύτρια της Langaware, η οποία ανέπτυξε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, που μέσα σε 3 λεπτά καταγράφει και αναλύει τον προφορικό λόγο. Στόχος είναι να ανιχνεύει τα πρώιμα συμπτώματα της γνωστικής εξασθένησης που συνδέονται με ένα πλήθος νευροεκφυλιστικών και ψυχιατρικών ασθενειών, όπως είναι το αλτσχάιμερ και η κατάθλιψη. Βοηθά έτσι στην καθυστέρηση της επέλασης των συμπτωμάτων αλλά και στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της εκάστοτε θεραπείας για τον ασθενή. Η Langaware έχει λάβει πατέντα από το γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advantis

Ο Πάρις Ζιώγκας είναι συνιδρυτής της Advantis, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, με έδρα την Αθήνα, η οποία επεξεργάζεται και απεικονίζει μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου και προστάτη. Το πρώτο προϊόν της, το Brainance, βοηθά τους νευροακτινολόγους και τους νευροχειρουργούς να επεξεργάζονται σε λιγότερο χρόνο και με μεγαλύτερη ακρίβεια περιστατικά νευρο-ογκολογίας, προκειμένου να κάνουν προεγχειρητικούς ελέγχους ή να προβούν σε διαγνώσεις ογκολογικών περιστατικών. Αντίστοιχη είναι η διαδικασία και για τον προστάτη, με την Advantis να εξετάζει πλέον την επέκταση και στον τομέα του μαστού. Τον Φεβρουάριο η Advantis ενεργοποίησε νέο χρηματοδοτικό γύρο με στόχο να αξιοποιηθεί για την εμπορική της επέκταση στις ΗΠΑ.

Aκούστε εδώ το σημερινό επεισόδιο του Money Pod.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS