Start Ups Παρασκευή 15/10/2021, 13:59
START UPS

Plum: Νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 14 εκατ. ευρώ

Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 189 % σε ετήσια βάση

Plum: Νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 14 εκατ. ευρώ

Νέο γύρο χρηματοδότησης Α΄ γύρου πραγματοποίησε η Plum, ένα ποσό που σύμφωνα με τη startup τριπλασίασε την αποτίμησή της. Η fintech σχεδιάζει επίσης ένα γύρο crowdfunding με σκοπό να αντλήσει επιπλέον 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, επί του παρόντος βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής ανάπτυξης και σχεδιάζει την περαιτέρω προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών. Οι χρήστες της πλατφόρμας της διπλασιάστηκαν τον περασμένο χρόνο και πλέον αριθμεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εξοικονομούν και επενδύουν σε αυτή, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 189 % σε ετήσια βάση.

Διαβάστε επίσης: Εξαγορές πάνω από 1 δισ. ευρώ από τις ευρωπαϊκές startups μέσα στο 2021

Στο τελευταίο γύρο συμμετείχαν funds, όπως τα dmg ventures, Ventura Capital Global Brain, VentureFriends και 500 Startups, ενώ έλαβαν μέρος και πολλά αξιόλογα ονόματα από τον κλάδο του fintech.

Για παράδειγμα ο Francesco Simoneschi, CEO & συνιδρυτή της Truelayer, ο Charles Delingpole, ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος της ComplyAdvantage και ο Hugh Strange, της Nubank.

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν τη startup στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των χρηστών και των εσόδων της, καθώς και στην ευρωπαϊκή επέκτασή της.

Η Plum διατηρεί ήδη δύο βάσεις στην Αθήνα και το Λονδίνο και αναμένεται να λάβει έγκριση για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ε.Ε.

Ο Βίκτορ Τροκούδης, CEO και συνιδρυτής της Plum, τον οποίο πρόσφατα φιλοξένησε το «MR» μέσω της σειράς podcast Outliers – το podcast της Endeavor Greece με media partner το Money Review – αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ζήτηση των καταναλωτών για «έξυπνα και διαισθητικά» επενδυτικά προϊόντα είναι τεράστια, ιδιαίτερα σε άλλα μέρη της Ευρώπης όπου συχνά οι «παλιομοδίτικες τράπεζες» είναι η μόνη επιλογή για να αυξήσει κάποιος το εισόδημά του.

Διαβάστε επίσης: B. Τροκούδης: To ταξίδι του Κυπρίου που θέλει να «φουσκώσει» τις αποταμιεύσεις μας

«Η αύξηση του εισοδήματος για όλους είναι η αποστολή μας και έχουμε κάνει πολλά βήματα προς την πραγματοποίησή της φέτος, διευρύνοντας μαζικά τη βάση των χρηστών μας και προσφέροντας ένα προϊόν που μοιάζει όλο και περισσότερο με μια οικονομική σούπερ εφαρμογή. Ωστόσο πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα», δήλωσε ο κ. Τροκούδης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News