Start Ups Πέμπτη 23/09/2021, 16:16
START UPS

Zolve: Πιστωτικό προφίλ σε φοιτητές και μετανάστες στο εξωτερικό 

Επί του παρόντος συνεργάζεται μόνο με την Community Federal Savings Bank στις ΗΠΑ

Zolve: Πιστωτικό προφίλ σε φοιτητές και μετανάστες στο εξωτερικό 

Εκείνοι που αποφασίζουν να μετακινηθούν στο εξωτερικό είτε για σπουδές είτε για μετανάστευση, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα το οποίο είναι ζωτικής σημασίας σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν έχουν πρόσβαση στην πίστωση, από τη στιγμή που οι χώρες στις οποίες μετακινούνται δεν έχουν πιστωτικό προφίλ για τους αφιχθέντες πολίτες από το εξωτερικό. 

Στις παραδοσιακές τράπεζες σχεδόν πάντα η απάντηση είναι αρνητική στις σχετικές αιτήσεις, ενώ οι fintechs που είναι τράπεζες που παρέχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς και σε χρήματα, οι ίδιες σπανίως προσφέρουν πίστωση και όταν το κάνουν συνήθως γίνεται σε συνεργασία με κάποιο άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. 

Σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση μια fintech startup από την Ινδία, η οποία δημιουργεί πιστωτικά προφίλ για εκείνους που έχουν πάρει την απόφαση να φύγουν από τη χώρα τους για τον οποιοδήποτε λόγο. Μάλιστα η Zolve όπως ονομάζεται η startup που έχει ιδρύσει ο Ραγκουνάνταν Γκι, πρώην ιδρυτής της TaxiForSure, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κατάσταση αναφορικά με τους περιορισμούς στα ταξίδια εξομαλύνεται. 

«Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι η δημιουργία ενός πιστωτικού προφίλ. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που μεταναστεύουν στις ΗΠΑ δεν έχουν πιστωτικό ιστορικό και χαρακτηρίζονται ως άτομα με υψηλό πιστωτικό κίνδυνο, κάτι που περιορίζει σημαντικά την πρόσβασή τους στην πίστωση», εξηγεί στο Moneycontrol ο Τζι. 

«Αποκτούμε αυτούς τους πελάτες λίγο πριν μεταναστεύσουν. Με βάση το πιστωτικό τους ιστορικό, ζητάμε από τη συνεργαζόμενη τράπεζά μας στις ΗΠΑ να τους παρέχει έναν τραπεζικό λογαριασμό, πιστωτική κάρτα κ.λπ. Από τη μεριά μας διαβεβαιώνουμε την τράπεζα ότι αν οι πελάτες μας δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους, θα καλύψουμε εμείς τις οικονομικές αθετήσεις», συμπληρώνει. 

Η startup βρίσκεται σε λειτουργία beta από τον Αύγουστο του 2021 και έως σήμερα 43.000 πελάτες έχουν εγγραφεί στις υπηρεσίες της. «Ελπίζουμε να φτάσουμε τους 100.000 πελάτες μέχρι το τέλος του 2021 και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα εκατομμύριο πελάτες σε ένα χρόνο από τώρα. Λαμβάνουμε πολλά ερωτήματα από φοιτητές και επαγγελματίες που θέλουν να μεταναστεύσουν στον Καναδά, τη Γερμανία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ. από την Ινδία, καθώς και από μη Ινδούς μετανάστες που μετακομίζουν στις ΗΠΑ», συμπληρώνει.

Επί του παρόντος, η Zolve συνεργάζεται μόνο με την Community Federal Savings Bank στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες για τη δημιουργία συνεργασιών με περισσότερες τράπεζες σε όλες τις χώρες. Τα επόμενα χρόνια, η startup στοχεύει να επεκτείνει τις προσφορές σε μετανάστες και φοιτητές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από moneycontrol.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News