Start Ups Κυριακή 6/12/2020, 21:30
ZALANDO

Ο CEΟ που παραιτείται λόγω της γυναίκας του

Ο CEΟ που παραιτείται λόγω της γυναίκας του

Από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της γερμανικής εταιρείας e-μόδας Zalando ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί ο Ρούμπιν Ρίτερ.

Η Zalando ιδρύθηκε στο Βερολίνο από τους Ρόμπερτ Γκεντζ και Ντέιβιντ Σνάιντερ και πολύ γρήγορα κατέστη η μεγαλύτερη online εταιρεία λιανικής μόδας, εξυπηρετώντας 35 εκατ. πελάτες σε 17 διαφορετικές χώρες.

Ο Ρίτερ, υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικής, εξήγησε ότι θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, επιτρέποντας παράλληλα στη γυναίκα του να εκπληρώσει τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες.

«Κατά τους εναπομείναντες μήνες, θα διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε τη ραγδαία πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση παραίτησής του.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το συμβόλιο του Ρίτερ εξέπνεε τον Νοέμβριο του 2023.

Η επικεφαλής της Zalando, Κριστίνα Στένμπεκ, εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση παραίτησης, παρότι δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα τα κριτήρια της απόφασής του.

Ο Ρίτερ προσελήφθη ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2010, αναλαμβάνοντας την εκτελεστική διοίκηση μαζί με τους δύο ιδρυτές Γκεντζ και Σνάιντερ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News