Start Ups Σάββατο 5/12/2020, 13:06
START UPS

Mπορεί μια χιονονιφάδα να αξίζει 110 δισ. δολάρια;

Mπορεί μια χιονονιφάδα να αξίζει 110 δισ. δολάρια;

H Snowflake Inc. αποτελεί ακόμη ένα success story στον κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων. Η εταιρεία, που δραστηριοτοποιείται στον τομέα του cloud-computing, κατάφερε στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου να διπλασιάσει τα έσοδά της, ενώ μέσα σε περίπου ένα δίμηνο και συγκεκριμένα από την ημέρα εισαγωγής της μετοχής της στη χρηματιστηριακή αγορά, η μετοχή της έχει κάνει εντυπωσιακό άλμα 223%.

Οι επιδόσεις της Snowflake έχουν αναδείξει τον διευθύνοντα σύμβουλο, Φρανκ Σλούτμαν σε ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα στελέχη στο χώρο του αμερικανικού επιχειρείν. Το πακέτο αποδοχών που έλαβε όταν ανέλαβε καθήκοντα στη Snowflake, τον Απρίλιο του 2019, περιλαμβάνει προαιρέσεις μετοχών(οptions) σε χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Κάθε δέσμη option ανέρχεται σε ποσό άνω των 108 εκατ. δολαρίων ή περίπου 1,3 δισ. δολάρια ετησίως.

Οι αποδοχές του κ. Σλότμαν περιλαμβάνουν άνω των 13,7 εκατ. options με τιμή ανά μετοχή στα 8,88 δολάρια. Ο επικεφαλής της Snowflake έχει ήδη το δικαίωμα άσκησης του μεγαλύτερου μέρους των προαιρέσεων.

Παράλληλα, λαμβάνει ετήσιο μισθό 375.000 δολαρίων, ένα ποσό που μπορεί να κινηθεί προς τα πάνω, ανάλογα με τις επιδόσεις της εταιρείας. Μόλις καταβληθεί το πρώτο πακέτο των οptions, στις αρχές του 2023, η αξία του υπολογίζεται στα 5,2 δισ. δολάρια, με βάση την τελευταία τιμή για τη μετοχή της Snowflake. Η Snowflake έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 387,70 δολάρια, με άνοδο 14%.

H συνολική αξία της εταιρείας, μαζί και με τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης 3,5 δισ. δολαρίων, ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News