Start Ups Τρίτη 3/08/2021, 21:16
START UPS

DHL Express: Παραγγελία δώδεκα ηλεκτρικών αεροσκαφών από την Eviation

«Πιστεύουμε σθεναρά στο μέλλον των logistics με μηδενικές εκπομπές ρύπων»

DHL Express: Παραγγελία δώδεκα ηλεκτρικών αεροσκαφών από την Eviation

Στην παραγγελία δώδεκα ηλεκτρικών αεροσκαφών από τη startup, Eviation προχώρησε η DHL Express, ως μέρος των σχεδίων της για να φτιάξει τον πρώτο στόλο εμπορικών ηλεκτρικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της θυγατρικής της Deutsche Post, τα αεροσκάφη θα παραδοθούν το 2024 και είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρήγγειλε τα αεροσκάφη «Αλίκη» της Eviation, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να δημιουργήσει το πρώτο αεροπορικό εμπορικό δίκτυο στη βιώσιμη αεροπορία. 

«Πιστεύουμε σθεναρά στο μέλλον των logistics με μηδενικές εκπομπές ρύπων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Expess Τζον Πίρσον, προσθέτοντας ότι «εισερχόμαστε σε μια νέα δεκαετία βιώσιμης αεροπορίας».

Στην ανακοίνωσή της, η DHL αναφέρει ότι η Eviation αναμένεται να πραγματοποιήσει την παρθενική πτήση της αργότερα κατά τη διάρκεια της φετινή χρονιάς και σχεδιάζει να της παραδώσει το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος το 2024.

Η «Αλίκη» μπορεί να πραγματοποιήσεις πτήσεις με έναν μόνο πιλότο και να μεταφέρει περισσότερα από 1.200 κιλά φορτίο. Ο χρόνος φόρτισης ανά ώρα πτήσης είναι σχεδόν 30 λεπτά και η μέγιστη εμβέλεια που μπορεί να πετάξει είναι 815 χιλιόμετρα.

Η Eviation, ανήκει στον όμιλο Clermont από τη Σιγκαπούρη και είναι μια από τις εταιρείες που πειραματίζονται με την ανάπτυξη μικρών ηλεκτρικών αεροσκαφών τα οποία θα έχουν χαμηλότερο ενεργειακό και λειτουργικό κόστος, θα εκπέμπουν λιγότερες εκπομπές και θα είναι πιο αθόρυβα από τα συμβατικά αεροσκάφη με καύσιμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News