Start Ups Τετάρτη 28/07/2021, 16:40
START UPS

Redwood: Η startup του συνιδρυτή της Tesla άντλησε 700 εκατ. δολάρια 

Η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με την Amazon και την Panasonic

Redwood: Η startup του συνιδρυτή της Tesla άντλησε 700 εκατ. δολάρια 

Η Redwood Material άντλησε 700 εκατ. ευρώ από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, ποσό που είναι μεγαλύτερο από όσα είχε συγκεντρώσει συνολικά από τους προηγούμενους γύρους που είχε πραγματοποιήσει, φέρνοντας πλέον την αποτίμησή της στα 3,7 δισ. δολάρια. 

Η αμερικανική startup είναι δημιούργημα ενός επιχειρηματία που μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς πρόκειται για έναν εκ των ιδρυτών της Tesla τον Τζέι Μπι Στρόμπελ. Αντικείμενό της είναι η ανακύκλωση των υλικών στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο και το λίθιο και στόχος της είναι να συμβάλει τόσο στον περιορισμό στις περιβαλλοντικά επιβλαβείς διαδικασίες εξόρυξης των πρώτων υλών, όσο και στην καλύτερη διάθεση των υλών αυτών στην αμερικανική αλυσίδα εφοδιασμού για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

«Είναι ζωτικής σημασίας (η ανακύκλωση των υλικών) για το μέλλον των μπαταριών και της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας», δηλώνει ο Στρόμπελ στους Financial Times. «Φαίνεται υπερβολικό, αλλά πραγματικά νιώθω ότι αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν την αγορά των μεταφορών».

Η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με την Amazon και την Panasonic για διάσπαση των ηλεκτρονικών τους αποβλήτων σε μορφή σκόνης, την οποία μετά επεξεργάζεται για να την επιστρέψει ξανά στην αλυσίδα εφοδιασμού ως πρώτη ύλη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, λιγότερο από το 5% των μπαταριών ιόντων λιθίου -η ζήτηση των οποίων αναμένεται να εκτοξευθεί από τη στιγμή που η μία μετά την άλλη οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν σχέδια για «εξ-ηλεκτρισμό» τους κατά 100%- ανακυκλώνονται επί του παρόντος.

«Η Αμερική έχει μια σαφή ευκαιρία να οικοδομήσει ξανά την εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού και τους μεταποιητικούς κλάδους, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πλήρη οφέλη από την αναδυόμενη παγκόσμια οικονομία καθαρής ενέργειας αξίας 23 δισ. δολαρίων», προσέθεσε ο Στρόμπελ. «Οι επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα είναι μια ένδειξη ότι δεν μπορούμε να κινούμαστε με αργούς ρυθμούς.

Ο Στρόμπελ, ήταν εκ των ιδρυτών της Tesla το 2003 και είχε τη θέση του επικεφαλής τεχνολογίας στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για 15 χρόνια, διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο σχεδόν στα πάντα, από τη δημιουργία των πρώτων κινητήρων μέχρι την κατασκευή του Gigafactory.

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News