Start Ups Πέμπτη 4/03/2021, 15:37
START UPS

Turntide: Η start-up με επενδυτές τους Μ. Γκέιτς και Ρ. Ντάουνι Τζ. 

Turntide: Η start-up με επενδυτές τους Μ. Γκέιτς και Ρ. Ντάουνι Τζ. 

Σε νέο γύρο χρηματοδότησης προχώρησε η Turntide Technologies, από τον οποίο άντλησε 80 εκατ. δολάρια, σε ένα γύρο χρηματοδότησης με τη συμμετοχή του Breakthrough Energy Ventures του Μπιλ Γκέιτς, του FootPrint Coalition Ventures του ηθοποιού Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και του  Climate Pledge Fund, ιδιοκτησίας της Amazon. 

Ποια είναι όμως η start-up που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο μεγάλης φήμης επενδυτών;

Η Turntide έχει έδρα την πόλη Σάνιβεϊλ στην Καλιφόρνια και εκτός των προαναφερόμενων επενδυτών, στους γύρους χρηματοδότησης συνολικής αξίας 180 εκατ. δολαρίων, έχουν συμμετάσχει και οι Keyframe Capital, Fifth Wall, και Captain Planet LP.

Κατασκευάζει έναν έξυπνο μηχανισμό για κτίρια, ο οποίος μειώνει δραστικά την ενεργειακή κατανάλωσή τους. Ο μηχανισμός με την ονομασία Smart Motor System, είναι επί της ουσίας μια καινούργια εκδοχή ενός μεταγωγέα κινητήρα απροθυμίας (SRM), μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται ευρέως για δεκαετίες, απλοί στην κατασκευή τους που χαρακτηρίζονται όμως από την αυτονομία τους και την ικανότητά τους να λειτουργούν σε ακραίες καταστάσεις, όπως σε υψηλές θερμοκρασίες. 

Το σύστημα Smart Motor System της Turntide μειώνει κατά μέσο όρο 64% την ενεργειακή κατανάλωση των πελατών της, σε σχέση με τα συμβατικά οικιακά συστήματα για θέρμανση, ψύξη και εξαερισμό. 

«Το σύστημα της Turntide παρέχει σε μια τεράστια αγορά καινοτομία, με την υψηλότερη απόδοση και ταυτόχρονα χαμηλό κόστος», σύμφωνα με τον Καρμάικλ Ρόμπερτς της Breakthrough Energy Ventures. «Οι εφαρμογές για αυτού του είδους τις λύσεις είναι απίστευτα πολλές και επιδραστικές», συμπληρώνει. 

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα βοηθήσει τη start-up να αναπτύξει ένα λογισμικό αυτοματισμού το οποίο έχει αποκτήσει και να επεκτείνει την πλατφόρμα του Συστήματος Λειτουργίας Κτιρίων, σε περισσότερα κτίρια, όπως σχολεία και γραφεία. 

Η ενεργειακή αποδοτικότητα και η λειτουργική αποδοτικότητα των κτιρίων έχουν χαρακτηρισθεί ως το τελευταίο βήμα της απο-ανθρακοποίησης. Οι προκλήσεις αφορούν όχι μόνο τα δομικά υλικά, αλλά και η αναπροσαρμογή των ήδη υπαρχόντων κτιρίων, καθιστώντας τα ουδέτερα στις εκπομπές άνθρακα. Τα κτίρια καταναλώνουν το 39% της ενέργειας στις ΗΠΑ ετησίως και ευθύνονται για το 12% των ατμοσφαιρικών ρύπων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Fortune

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News