Start Ups Δευτέρα 22/02/2021, 19:22
START UPS

Η start-up που αποσκοπεί να αποτιμηθεί 6,7 δισ. δολάρια μετά την ΙΡΟ της 

Η start-up που αποσκοπεί να αποτιμηθεί 6,7 δισ. δολάρια μετά την ΙΡΟ της 

Στην άντληση 1,05 δισ. δολαρίων αποσκοπεί η εταιρεία ασφάλειας ζωής Oscar Health, από την Αρχική της Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ), σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα πάντα με την αίτηση, η προσφορά αναμένεται να διατιμηθεί μεταξύ 32 και 34 δολαρίων ανά μετοχή, φθάνοντας τη διατίμηση της εταιρείας έως 6,7 δισ. δολάρια. 

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012 και έχει επενδύσει και η μητρική της Google, Alphabet, προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα να προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους στους γιατρούς, να ελέγχουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και των εργαστηρίων, να πραγματοποιούν διαδικτυακά ραντεβού έκτακτης ανάγκης και να συμπληρώνουν συνταγές μέσω της εφαρμογής για κινητά ή της διαδικτυακής πλατφόρμας της.

Η ΙΡΟ της εταιρείας έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία του κορωνοϊού έχει ενισχύσει τη ζήτηση για τις υπηρεσίες που αφορούν την υγεία, με τις εταιρείες του κλάδου να θέλουν να εκμεταλλευθούν το θετικό μομέντουμ και να επεκταθούν και να μεγαλώσουν. 

Η εταιρεία αριθμεί 529.000 μέλη και από την ίδρυσή της δεν έχει καταφέρει καμία χρονιά να καταγράψει κέρδη, ενώ πέρυσι σημείωσε ζημιές ύψους 406,8 εκατ. δολαρίων. 

Το 2012 ιδρύθηκε από τον Μάριο Σλόσερ, τον Κέβιν Ναζέμι, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, και τον Τζος Κούσνερ, αδελφός του συμβούλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News