Start Ups Τετάρτη 17/02/2021, 18:36
START UPS

Νέος γύρος χρηματοδότησης για την Public.com ανταγωνίστρια της Robinhood

Νέος γύρος χρηματοδότησης για την Public.com ανταγωνίστρια της Robinhood

Νέο γύρο χρηματοδότησης πραγματοποίησε η επενδυτική διαδικτυακή πλατφόρμα Public.com, ανταγωνίστρια της πολύκροτης το τελευταίο διάστημα Robinhood, αντλώντας όπως ανακοίνωσε η χρηματιστηριακή start-up 220 εκατ. δολάρια από νέους και υπάρχοντες επενδυτές και διαμορφώνοντας πλέον την αποτίμησή της στα 1,2 δισ. δολάρια.

Συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου γύρου, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περί των 310 εκατ. δολαρίων, ενώ στο γύρο αυτό συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές, όπως οι Tiger Global Management, Accel Partners και Will Smith’s Dreamers VC.

Η start-up σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της όπως συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, συναλλαγές πριν και μετά τη συνεδρίαση της Wall Street, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες επενδύσεις για τα μέλη της.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες επενδυτικών συναλλαγών τυγχάνουν μεγάλης απήχησης από τους αποκαλούμενους στις ΗΠΑ «επενδυτές λιανικής» ή αλλιώς μικροεπενδυτές και πρόσφατα βρέθηκαν στον επίκεντρο εν μέσω της φρενίτιδας για μετοχές όπως της Gamestop.

Η Robinhood άντλησε το ιλιγγιώδες ποσό των 3,4 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες, καθώς οι εταιρείες εκκαθάρισης απαίτησαν περισσότερες εγγυήσεις εξαιτίας της αυξημένης αστάθειας.

Η Public.com με έδρα τη Νέα Υόρκη λειτουργεί ως μια εφαρμογή συναλλαγών με μηδενικές χρεώσεις που επίσης πλασάρεται ως κοινότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αριθμεί 1 εκατ. μέλη στην πλατφόρμα της, ενώ τα μέλη της να μπορούν να κατέχουν κλασματικά μερίδια μετοχών και ETFs, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Τα μέλη μπορούν να ακολουθούν δημοφιλείς δημιουργούς και να μοιράζονται τις δικές τους επενδυτικές ιδέες όπως και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Public.com αποφάσισε να εγκαταλείψει την αμφιλεγόμενη πρακτική της που αφορούσε τις εντολές, με τους χρηματιστές της να τις δρομολογούν σε μεγαλύτερες εταιρείες, αντί να τις στέλνουν απευθείας στα χρηματιστήρια.

Η πρακτική αυτή εξετάζεται από τις ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς δημιουργεί ένα κίνητρο για τους χρηματιστές να στέλνουν εντολές σε όποιους τους πληρώνει καλύτερα, παρά εκεί που θα μπορούσε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πελάτες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News