Start Ups Τετάρτη 12/04/2023, 13:59
START UPS

Instacar: Εξαγόρασε την Kineo – Ενισχύεται στη μικροκινητικότητα

Instacar: Εξαγόρασε την Kineo – Ενισχύεται στη μικροκινητικότητα

Τη συνδρομητική υπηρεσία μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινών Kineo εξαγόρασε η ελληνική startup instacar, ενισχύοντας την παρουσία της στον τομέα της μικροκινητικότητας.

Μέσω της εξαγοράς, η Kineo, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2021 και πλέον δραστηριοποιείται σε τουλάχιστον 40 περιοχές της χώρας, θα μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνολογία, το δίκτυο και τους πόρους του instacar. Στόχος είναι η διεύρυνση των υπηρεσιών της, η αύξηση των πελατών και των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για το instacar – το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα την άντληση νέων κεφαλαίων ύψους 55 εκατ. ευρώ – η εξαγορά εντάσσεται στην στρατηγική επένδυσης στη μικροκινητικότητα και στους πράσινους τρόπους μετακίνησης. Στόχος της εταιρείας, η οποία προσφέρει ευέλικτη μίσθωση οχημάτων μέσω συνδρομητικής υπηρεσίας, είναι να ενδυναμώσει την ελληνική αγορά μικροκινητικότητας. To instacar έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων, δηλαδή ηλεκτρικών ποδηλάτων, αυτοκινήτων, βαν κ.ά., τα οποία ένας ιδιώτης ή μία επιχείρηση μπορεί να μισθώσει από 1 έως 24 μήνες. 

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η Kineo θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα εντός του ομίλου instacar, διατηρώντας την υπάρχουσα ομάδα και τη στρατηγική της.

«Η Kineo είναι μία πρωτοπόρα εταιρεία, ηγέτιδα στον χώρο της μικροκινητικότητας στην Ελλάδα, με πιστή και συνεχώς αυξανόμενη πελατειακή βάση και ισχυρή ικανότητα προσαρμογής των προϊόντων της στις ανάγκες της αγοράς. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την ομάδα της Kineo και το πάθος της για τις μετακινήσεις. Την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην οικογένεια του instacar και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε, παρέχοντας μαζί την καλύτερη εμπειρία μετακίνησης στους πελάτες μας», σημείωσε ο Αντώνης Σαμοθράκης, συνιδρυτής και CEO του instacar.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το instacar, μια εταιρεία με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες όπως η πελατοκεντρική προσέγγιση, η λειτουργική αριστεία και η οικονομική βιωσιμότητα. Μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευκολία στον τομέα των μετακινήσεων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα θετικό αντίκτυπο στις πόλεις μας και το περιβάλλον», υπογράμμισε ο Αδάμ Μαρκάκης, CEO και ιδρυτής της Kineo.

«Η ανακοίνωση της σύμπραξης του instacar με την Kineo, πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου και οι δύο εταιρείες καταγράφουν σημαντική ζήτηση των υπηρεσιών τους ενώ κοινή δέσμευση αποτελεί η επιτάχυνση της μετάβασης σε ένα πιο πράσινο και πιο έξυπνο οικοσύστημα μετακίνησης στην Ελλάδα καθώς και η δημιουργία μιας προσιτής και ευχάριστης μετακίνησης για όλους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματοδότηση 55 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ελληνική startup instacar

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News