Κοινωνία Τρίτη 9/08/2022, 17:36
WEBOMETRICS

Τα ελληνικά πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη παρουσία στο Διαδίκτυο

Τα ελληνικά πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη παρουσία στο Διαδίκτυο

Στην 251η θέση ανάμεσα σε 31.000 πανεπιστήμια κατατάχθηκε το το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking Web of Universities». Επίσης, σημαντική διάκριση έλαβε και μεταξύ των 3.411 πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου βρέθηκε στην 53η θέση, ενώ για την Ελλάδα συγκεκριμένα το ΕΚΠΑ βρέθηκε στην 1η θέση.

Με βάση τα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταξης, μετά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ακολουθούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 261, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 408, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 587 και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 691.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη παρουσία στο Διαδίκτυο-1

Τα ελληνικά πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη παρουσία στο Διαδίκτυο-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 12.000 πανεπιστημίων βρίσκονται συνολικά 65 Ελληνικά Πανεπιστήμια, δημόσιοι οργανισμοί εκπαίδευσης αλλά και Κολλέγια και Ιδιωτικοί Φορείς Κατάρτισης.

Κριτήρια

Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήρια, τα οποία αφορούν κυρίως στην παρουσία και στη δημοτικότητα τους στον παγκόσμιο ιστό, την επίδραση του ερευνητικού τους έργου όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεων τους που βρίσκεται στο 10% των πλέον «διαβασμένων» και σημαντικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών, που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας. Συνολικά, δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 31.000 πανεπιστήμια σύμφωνα με την παρουσία τους στο διαδίκτυο και την απήχηση του ερευνητικού τους έργου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα κορυφαία σε επιδόσεις ελληνικά πανεπιστήμια

Σχολείο άνισων ευκαιριών για μια καλή θέση στα ΑΕΙ

Ακίνητα: Φοιτητικές κατοικίες από ιδιώτες και η επιστροφή της συγκατοίκησης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News