Κοινωνία Τρίτη 22/12/2020, 17:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 72% η συμμετοχή των ανέργων στα μαθήματα της πλατφόρμας Coursera

Φωτ. shutterstock

Ιδιαίτερα υψηλό ήταν το ποσοστό συμμετοχής στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε συνεργασία με την πλατφόρμα Coursera για την παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων από ανέργους.

Συγκεκριμένα από τους 34.228 ανέργους που έκαναν αίτηση συμμετοχής, οι 24.658 παρακολούθησαν κάποιο μάθημα, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 72%.

Οι μετέχοντες επέλεξαν 217.000 μαθήματα (8,8 μαθήματα ανά άνεργο), ενώ έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 140.000 διδακτικές ώρες. Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση των επιλεγμένων μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Η εταιρεία Coursera μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

O ΟΑΕΔ με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων του Coursera. Στόχος της δράσης είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και η απόκτηση νέων γνώσεων. Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώνουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.

Η Γενική Διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, Αθανασία Θεοδωρίδου, δήλωσε: «Βασική προτεραιότητα του Οργανισμού αποτελεί η ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχει. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία με το Coursera για δωρεάν πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς ανέργους είχε ως στόχο τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, σε διάφορα θεματικά αντικείμενα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γίνονται θερμά αποδεκτές, όπως δηλώνει η συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας σε συνεργασία με όσους φορείς έχουν σημαντική ποιοτική παρουσία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες βελτίωσης της απασχολησιμότητας του εργατικού δυναμικού της χώρας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS