Κοινωνία Πέμπτη 17/12/2020, 18:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταία ευκαιρία στους δικαιούχους των 400 ευρώ για την υποβολή IBAN

Φωτ. intimenews

Τελευταία προθεσμία έως την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου αποφάσισε να δώσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στους 45.000 δικαιούχους της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους και οι οποίοι δεν έχουν επιβεβαιώσει η καταχωρίσει τα στοιχεία ΙΒΑΝ των τραπεζικών τους λογαριασμών. 

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

«Τελική παράταση μέχρι την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, προκειμένου 45.000 δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη των ανέργων. Έως τώρα, 85.000 (65%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ. 

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous 

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr > Εργασία και ασφάλιση > Ανεργία > Έκτακτη
οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS