Κοινωνία Τρίτη 3/05/2022, 17:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραγιάννης: Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε συγκοινωνιακό και ενεργειακό hub

Καραγιάννης: Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε συγκοινωνιακό και ενεργειακό hub

Τη σημασία της κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού στην Αλεξανδρούπολη, επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το έργο μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Λύσαμε ένα πρόβλημα πολλών ετών και μέσα σε χρόνο ρεκόρ ξεμπλοκάραμε, δημοπρατήσαμε και πλέον υλοποιούμε το σημαντικό αυτό έργο για την Αλεξανδρούπολη και τη Βόρεια Ελλάδα με πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας», τονίζει ο κ. Καραγιάννης.

Επισημαίνει επίσης ότι με την κατασκευή της νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, η πρόσβαση από και προς το λιμάνι θα γίνει ευκολότερη και γρηγορότερη, χωρίς καμία κυκλοφοριακή επιβάρυνση τού αστικού ιστού της πόλης.

Ο υφυπουργός αναφέρει πως έως το τέλος του 2023, η Αλεξανδρούπολη θα έχει ένα ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο που θα μπορεί να υποστηρίξει την αυξημένη οικονομική δραστηριότητα της πόλης.

«Με έργα υποδομών μετατρέπουμε την Αλεξανδρούπολη σε συγκοινωνιακό και ενεργειακό hub για τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Για το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα ενεργά εργοτάξια σε όλη τη χώρα αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της μεθοδικής δουλειάς που κάνουμε και έτσι θα συνεχίσουμε, όχι με λόγια, αλλά με έργα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ σημαντική η διασύνδεση της Εγνατίας με την Αλεξανδρούπολη

Κατασκευές: Ανεκτέλεστο 11,7 δισ. ευρώ – Το υψηλότερο των τελευταίων δεκαετιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News