Κοινωνία Τετάρτη 6/04/2022, 10:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» – Ένας νεκρός

Φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» – Ένας νεκρός

Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκδηλώθηκε σε θάλαμο στην κλινική COVID, στον 2ο όροφο του κτιρίου, στον οποίο – σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής, Διαμαντή Χλωρό – νοσηλεύονται 20 περίπου ασθενείς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χλωρός «ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί πλήρως».

«Νοσηλεύονται περίπου 20 ασθενείς. Προσπάθησα να βγω στον διάδρομο, υπήρχαν πυκνοί καπνοί, έμπαιναν στο γραφείο μου. Το κτίριο είναι παλιό, έχει μείνει από το 1980 χωρίς καμία βελτίωση. Ένας άρρωστος μάλλον έβαλε τη φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε. Γιατροί και νοσηλευτές αποκλείστηκαν στα γραφεία τους και άρρωστοι στους θαλάμους. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει βοήθεια. Άλλοι είναι στην αυλή με οξυγόνο», είπε νωρίτερα στο Open.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News