Κοινωνία Τρίτη 5/04/2022, 20:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Σε ύφεση η φωτιά στο Δ. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ν. Ηλείας και στην Κορινθία | Σε εξέλιξη στη Σορωνή Ρόδου

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πυρκαγιές: Σε ύφεση η φωτιά στο Δ. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ν. Ηλείας και στην Κορινθία | Σε εξέλιξη στη Σορωνή Ρόδου

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Λιβαδάκι του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες επιχείρησαν 3 αεροσκάφη καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ηλείας, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, εξέφρασε «προβληματισμό και ανησυχία, για τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό δασικών πυρκαγιών, που έχουν προκληθεί από ανθρώπινη αμέλεια κατά την καύση αγροτικών υπολειμμάτων». Επίσης, όπως πρόσθεσε, «δεν δικαιολογούνται για την εποχή, έπειτα από έναν χειμώνα με πολλές και έντονες βροχοπτώσεις και σε μια εποχή με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας». Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Ηλείας 13 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και ένα για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σε ένα ακόμη άτομο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι αναγκαία η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με κάθε τρόπο και μέσο, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον».

Στην Κορινθία

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου, στην Κορινθία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει πλέον κ

Καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζει και η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου, στην Κορινθία. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, από 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στη Ρόδο

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Σορωνή Ρόδου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News