Κοινωνία Παρασκευή 4/02/2022, 13:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Τη χορήγηση μεταπτυχιακών υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 σε τελειόφοιτους φοιτητές ή απόφοιτους Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν αριστεύσει κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους, προκηρύσσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. 

Η στόχευση του προγράμματος υποτροφιών του Ιδρύματος επικεντρώνεται σε επιστημονικά πεδία του κλάδου των Επιστημών Μηχανικού και Εφαρμοσμένων Θετικών Επιστημών που άπτονται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0.). 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη Δημόσια Πρόσκληση και την υποβολή της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

Η κοινωφελής στρατηγική του Ιδρύματος για την περίοδο 2022–2025 επαναπροσδιορίστηκε με απόφαση των διοικητικών του οργάνων και εστιάζει πλέον στη σχεδίαση, διαχείριση και χρηματοδότηση προγραμμάτων, καθώς και την υποστήριξη δράσεων τρίτων φορέων που εντάσσονται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: την Εκπαίδευση & την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, την Καινοτομία & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δράση & Αλληλεγγύη.  

Έχοντας ως βασική του επιδίωξη την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση, το Ίδρυμα  συνεχίζει τη μακρά παράδοσή του στη χορήγηση υποτροφιών ήδη από το 1967, στηρίζοντας τα όνειρα και τις προσπάθειες των φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, μέσω της υλοποίησης του ετήσιου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Υποτροφιών. 

Έως και σήμερα, μέσω των προγραμμάτων υποτροφιών του έχουν χρηματοδοτηθεί περισσότεροι από 2.200 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News